Rostelin.

Rostelin je mesto, kjer se zadovoljstvo gosta meri v užitku ob okušanju paštic pripravljenih v delavnici »čez ulico« in pečenju z žara na les ter oglje. Poklon Istri, tradiciji in najboljšim, najbolj naravnim in finim sestavin se zrcali v sloganu, podobi, barvah in materialih, s katerimi gost vzpostavi prvi stik.

Da bi začutili domačnost vsakič, ko se spomnite na obisk, smo zgodbo Rostelina osmislili s stavkom zapisanim v karseda avtentičnem istrskem narečju, manj znane ali celo pozabljene  lokalni običaje pa obujamo z materiali ali pomenljivimi nadgradnjami ponudbe. Tako Rostelin ne peče le svojega kruha, temveč se z vanj vtisnjenim edinstvenim žigom prikloni tradiciji solinarstva, skupnim tamkajšnjim pečem in gospodinjam, ki so to stoletja počele med fondi. Istra je bila vedno bogata z zelišči, zato so ta zaznamovala tudi celostno podobo, ki jo za srečo in dobro počutje, poleg žajblja, majarona ter timijana v logotipu zaokrožuje rožmarin.

Najpogosteje za predpasnike uporabljano konopljo zamenjuje lan, kar marsikoga preseneti, a obenem Rostelinu daje prložnost, da se pokloni pozabljeni predelavi lanu v njegovi bližini, ki je zaradi dovoljšnjih količin vode edina premogla razmere, kjer je le-ta uspeval, in tkanju, ki je bilo pogosto v polprofesionalni ekskluzivno moški domeni.

Za ovitek jedilnega lista smo uporabili pravo usnje in z njim spomnili na usnjarsko obrt, ki je bila vedno dobro zastopana v okoliških ulicah.

Notranjost lokala je Rostelin uredil sam.

Foto: Rostelin