Landerik.

Landerik je restavracija v centru Ljubljane, kjer iz pristnih slovenskih tradicionalnih sestavin ponujajo jedi pripravljene na sodoben način. Restavraciji smo našli in utemeljili ime, zanjo naredili celostno grafično podobo in številne detajle povezali v blagovno znamko. Prepletli smo domačnost in svetovljanstvo ter ju približali slehernemu gostu, ki bo vstopil in izkusil najboljše, kar lahko naši kulturna in kulinarična zakladnici ponudita.

Izhodišče podobe je Slovenija, njene lepote, slovenska krasilna umetnost in naravna bogastva.  Česarkoli se gost dotakne ali s čimerkoli stopi v stik, povsod najde stilizirana polja in ogromno podob, sestavljenih iz drobcev dediščine, od koder smo črpali navdih.

Prostor tako polnijo nadgrajeni, posodobljeni in v mrežo povezani elementi, ki so zrasli iz osnov zbranih v knjigi Slovenska krasilna umetnost. Izbrali smo jih kot dokaz, da niso le lepi in večno aktualni, temveč odlično opravljajo vlogo ambasadorjev slovenske tradicije in skozi stoletja oblikovane estetike. Vzorec in ikone se raztezajo čez številne podlage, ki, samostojno ali povezane v celoto, sporočajo isto zaključeno Landerikovo zgodbo.

Za oblikovanje interierja so poskrbeli GAO arhitekti, uporabna keramika je delo Hane Karim, fotografirala sta Primož Bregar in Anže Vrabl.