Korak za korakom.

Podoba je preplet težnje po sporočanju formalne vpetosti Centra v Pedagoški inštitut in osredotočenosti na dobrobit ključnega deležnika vseh Centrovih aktivnosti - otroka.

Osnova je računalo – starodavni simbol napredka, učenosti in inovativnosti, ki je še danes pripomoček za učenje prvih računskih operacij, obenem pa ga najmlajši uporabljajo za ropotuljico. Resen inštrument je v hipu igrača in nazaj, vse odvisno od kompetenc in otrokovega znanja.

Logotip sestavljajo v mrežo računala postavljeni krogci in premišljeno izbrana vrsta pisave. Risbe kroga, delo 5 letnega otroka, trčijo ob seriozno črkovno vrsto Pedagoškega inštituta, kar izkazuje Centrovo pripadnost in umeščenost v osrednjo državno raziskovalno ustanovo na področju vzgoje in izobraževanja. Krog simbolizira družbo, zaključeno celoto, sklenjen proces, življenje, popolnost, enost… hkrati pa tudi zaščito in partnerstvo ter nakazuje na stabilnost in trajanje.

Soočenje dveh svetov, polnomočenje med procesom rasti in razvojem uporabnikom zagotavlja prav Center, kar se grafično odrazi v večjem razmiku med krogci. Krogci, tokrat kot prispodoba posameznika, so na koncu procesa zato vse bolj samostojni. Najnižja vrstica krogov logotipa tvori steber, podstat rasti, zato sta formi skupaj in sta prispodoba za trden poslovni odnos, obenem pa aludirata na starševstvo (družino), temelj otrokovega razvoja in osnovno celico družbe.

Center je ustanovni član mednarodne organizacije International Step by Step Association (ISSA), kar sporočamo z uporabo sicer korporativnih barv ISSE, te pa odslikujejo prijetne občutke in razpoloženja: optimizem, uspeh, veselje, srečo, zadovoljstvo, komunikacijo, energijo, aktivnost, spodbujajo mentalne sposobnosti (rumena); vzgojo, ljubezen, toplino, sočutje, razumevanje, skrbnost, mirnost, spoštovanje, strast, odprtost (rožnata) ter ravnotežje, harmonijo, rast, stabilnost, vzdržljivost, zvestobo, zadovoljstvo, zanesljivost ter vračanje občutka dobrega počutja (zelena).

Poseben del projekta je bilo načrtovanje in programiranje spletne strani, ki prenovljena omogoča segmentacijo vsebin prilagojeno obiskovalcu oziroma zainteresirani skupnosti.