Hlebčkova mala pekarna.

Hlebčkova mala pekarna je presek znanja in kredibilnosti velikega pekarskega pogona ter želje, da družinsko podjetje Hlebček odlične izdelke naredi dostopnejše in mikavnejše. Oblikovali smo ljubko butično podobo, ki izraža toplino, domačnost in je ob vsem vpeta v Hlebčkovo tradicijo. 

Prepoznavna podoba je čvrsta in univerzalna, podpira ključno paleto izpostavljenih razpoloženj, vabi k nakupu, a obenem dovoli, da posamezni izdelek, ki ga, v primeru potiska embalaže ščiti, zaživi oziroma ostaja dominanten. Ime izraža toplino in poudarja butičnost. Deluje prijazno, vabljivo in izpostavlja osebnost. V zavest prikliče idilično podobo malega pekovskega in slaščičarskega obrata. Deluje nekoliko nostalgično, a hkrati neposredno izraža vpetost verige pekarnic v širši kontekst pekarne Hlebček. Osnovna oblika logotipa je elipsa, s katero aludiramo na hlebec kruha, neskončnost brez začetka in konca. Elipsa je univerzum, je krog, ki nas obdaja, je prostor, kjer se počutimo domače in varno. Zaradi zaobljenih robov logotip deluje mehko in prijetno, oba občutka pa nadgradi dekorativni element - materia prima pekarstva - pšenično zrno. Zaradi simetrije in pomena števila so v logotipu uporabljena štiri zrna, s katerimi se spogledujemo s četvero letnimi časi, elementi, smermi neba. 

Lične uniforme so zašite iz naravnega materiala – lanu. Kroj predpasnika spominja na oblekico in predstavlja preprosto, ljubko, enostavno rešitev, ki je obenem prilagodljiva za več konfekcijskih številk. Za Hlebčkovo malo pekarno smo oblikovali tudi spletno stran in neskončne vzorce ter logotipe prilagodili prodajnim mestom.