Džungla.

Džungla je kulinarična in cocktail atrakcija, ki je po navduševanju lokalnih foodijev, glas o sebi pomenljivo razširila tudi v bližnjem Trstu, nekoliko bolj oddaljeni Ljubljani in ostali Sloveniji. V Kopru ponuja doživetje zadnjih svetovnih trendov industrije gostoljubja in kulinarike, njen smisel ter obstoj pa najboljše povzema slogan Luz yourself, find yourself.

Oblikovanje prostora in celostne podobe (logotip, slogan, neskončen vzorec, izbor barv, jedilni listi, tapete v sanitarnih prostorih…) je zaznamovala tradicionalna vpetost Slovenske Istre v tri kulturne prostore in predvsem želja po kultiviranju kaosa ter kreiranju nove domačnosti, ki se v teh krajih nikoli ni omejevala na naše in vaše, temveč je bila v iskanju lastne identitete zvesta le sebi.

V lokalu je 6 pomičnih gugalnic, ki se guncajo tudi skozi vrata in nadomeščajo posamezne stole, ki jih seveda v lokalu ne manjka. Več intime ponujajo zofa in fotelji, naključno družbo lahko srečamo za skupnostno mizo, neposredno ob šanku ali na zunanjih tribunah, ki so hkrati tudi odlagalne površine, skladiščni prostor in paravani pred ponorelo ulico. Z vseh poziciji je odličen pogled na bartenderja, ki ga lahko opazujemo med delom za premišljeno urejeno in umeščeno delovno postajo. Okolje omogoča, da docela zaživi kaotičnost iz vsega sveta zbranih receptur v kombinaciji z lokalnimi sestavinami, gostje pa lahko izbirajo, med številnimi mikrookolji, kjer se počutijo najlepše. Posebne so tudi sanitarije z zvoki pragozda, ki preglasijo zunanji svet, neonski napisi pa sugerirajo obiskovalcu, da trenutek v Džungli ovekoveči za vse večne čase.

»Luz yourself find yourself« je še ena od esenc Džungle, zapisana v okrogli slogan, v »svet okoli vas«, ki s fonetično obliko zapisa malce aludira na čase glam muzike in še malo podžge domišljijo. Zaradi želje, da je ime berljivo in ohranja enak pomen tudi v italijanskem prostoru, smo z domiselnim nagibanjem in postavljanjem črk hkrati zapisali DŽUNGLA in GIUNGLA.

Avtor fotografij je Matic Kremžar.