Zemono +

Zemono + selekcija Tomaž Kavčič je blagovna znamka enega najprepoznavnejših kuharjev v Sloveniji, nosilca Michelinove zvezdice in enega od 100 najboljših kuharjev na svetu. Tomaž Kavčič se je pogosto izkazal kot pionir in začetnik revolucij na številnih področjih gostinstva ali osebne prisotnosti, a nikoli po enotno blagovno znamko.

V imenu in podobi je vse, kar je maestro želel povedati in sporočiti ter obljuba o transparentni, premium in pravični blagovni znamki.

Podobo tvorijo napisi, številke, podpis in ikona - zlasti slednja pa z večnivojskim simbolnim pomenom definira življenje in delo Tomaža Kavčiča. V ikoni je tako moč najti številne pomene, ki se od zunanje tlorisne forme Zemona (dvoje kvadratov, posnetek strehe), spusti v pritličje dvorca, izrisuje vogalne sobe in osrednje hodnike, katerim doda obokano prepoznavno zunanjost.

Ikona je miza z 12 ali 4 stoli, večja ali manjša. Dvoje kvadratov simbolno kaže na zavarovan prostor, varen pred ostalim svetom, štiri srca pa so 4 Kavčičeve generacije, ki se posvečajo gostinstvu, gostoljubju in gostu.

Ikona se spogleduje s suprematizmom, z Malevičevima Kvadratom in Križem, a ne le po formi, temveč predvsem zaradi vzporednic med umetnostno smerjo ter Tomaževim kuharskim pristopom. Oba pristopa definira raba osnovnega (forme, sestavine), ki v gledalcu ali jedcu budijo interpretacije, spomine, zaživijo.

Malevič je en najprepoznavnejših Rusov na zahodu, je nekakšen ambasador slovanske umetnosti, prav tako kot je častni konzul Tomaž Kavčič. Če je en predstavnik umetnosti, je drugi države, a zastopanost tega ruskega suprematista v logotipu ni le paralela z diplomacijo, temveč je tudi spogledovanje s Srbijo in Balkanom, ki bo poleg severne Italije in regije Alpe Jadran zastopana v ponudbi izdelkov linije Zemono +.  

Za Zemono + smo izdelali celostno podobo, pripravili embalaže, organizirali tiskovno konferenco in spletno stran, ki bo na naslovu www.zemonoplus.si zaživela januarja 2021. Zemono +, delo z in za naročnika v najboljši možni meri odraža več nivojski ter interdisciplinaren pristop biroja Klun komunikacije.